Hey! Guess what… Ik ben net iets geworden wat ik nooit ben geweest. Ik ben student fotografie!!!

Say whut???

Wel, als de Amerikaanse fotografe Kirsten Lewis (een van de beste mentors ter wereld) aankondigt dat ze 30 internationale studenten aanneemt voor een heel jaar opleiding dan schrijf je je als de bliksem in. En hoop je dat je erbij bent. Ja, ik kan eerlijk zeggen dat het zo ongeveer is gelopen 🙂 En you know what, ik ben erbij! (happy dance!)

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT!

Voor mij is dit een unieke kans, een geweldig avontuur, een uitdaging om U tegen te zeggen. Waarom?

-> ELKE maand moet ik een opdracht afwerken die volledig uit m’n comfort zone zal liggen (sowieso)

-> Alle opdrachten worden ONLINE en IN GROEP bekeken en besproken (oh ja in English, dus dat zal ‘r ook op vooruitgaan 😉 )

-> Naast de opleiding zal ik OOK NOG GEWOON mama van een levendige kleuter zijn en m’n halftijdse job en fotowerk verderzetten

-> ook moet ik MEERDERE persoonlijke fotoprojecten opstarten die over een jaar AF moeten zijn. De invulling van deze projecten is vrij (= volledig zelf te bedenken en uit te voeren).

Daarom dus. En wacht, ik kan nog wel enkele redenen bedenken waarom het alles van me zal vergen, waarom het moeilijk zal worden en ik waarschijnlijk over een paar maanden zal denken: What the hell was I thinking?!

MAAARRRR langs de andere kant kijk ik er zo hard naar uit om me volledig te smijten, nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen, mijn werk te verbeteren en (hopelijk) een knaller van een portfolio te kunnen voorleggen op het einde van dit jaar. Laten we hopen :-).

De eerste opdracht is een verhalend zelfportret, echt niet moeilijk hoor. NOT!

Benieuwd naar het resultaat? Check het HIER!

photo credit: Julie Janssens

(PS: Vraag je je af over welke mentoring het gaat? Het is deze: ‘One Year Mentoring group: Photographer’s narrative’).