fbpx

Niet flippen als je moet flitsen

Fotografie is licht vastleggen. Met andere woorden: licht is essentieel om een foto te kunnen maken.⁠ Overdag is er dus geen probleem. Maar wat als je (ooit weer) in een donkere danszaal moet fotograferen? Je beste flitstechnieken bovenhalen? Oei...Daaraan denken alleen al geeft je klotsende oksels.⁠

Ho, wait, I've got your back!

In mijn ogen zijn er 3 soorten fotografen:

1. De ik-ben-getrouwd-met-m'n-flitsers fotograaf⁠

2. De als-het-echt-moet-zal-ik-flitsen fotograaf⁠

3. De flitsen-wat-is-dat fotograaf⁠

Idealiter ben je 1 of 2. (3 heeft een probleem vanaf een bepaald uur op de dag).⁠

For the record: ik ben een 2, en ik zal nooit een 1 worden. Ik hou er gewoon echt niet van, ik ben niet technisch aangelegd en het boeit me te weinig. (ge kunt ni in alles goe zijn). Maar ik kan me wél uit de slag trekken als het moet. En daar gaat het om.

Dus m'n beste tip: keep it simple!

De foto hierboven is gemaakt op een trouwfuif in een klein zaaltje/café.

De belichting was 'the usual': een aantal flitsende lichten die de DJ-van-dienst mee had gebracht en verder héél weinig algemene verlichting. In het beste geval kan je zonder flitser een paar herkenbare foto's nemen, maar echt om naar huis te schrijven is dat niet. (toch niet voor een pro!) In dat geval heb je wel een (minstens 1) flitser nodig.

Flitsen op een statief of op je camera?

Voor een openingsdans zal ik altijd aanraden om op statief te flitsen. Ik vind het resultaat veel mooier en je hebt meer vrijheid (rondlopen, verder af gaan staan of dichtbij,...).

Waar zet je die flitser?

Je kiest één kant van de dansvloer & je zet je flitser op ooghoogte recht vooruit (dus niet naar het plafond!). Dan wacht je alleen tot je trouwkoppel draait richting je flitser (minstens 1x per rondje) en je weet wanneer je moet klikken!

Tot slot: niemand heeft ooit leren flitsen door een blogpost te lezen...

Need I say more? :-)

COMMENTS
ADD A COMMENT